top of page

Drammen vgs hadde «Annerledesdager» på Tangenkaia

26. jun. 2024

18. og 19. juni myldret det av elever og lærere fra Drammen videregående skole på Tangenkaia.

Hvert år har Drammen videregående skole «Annerledesdager» rett før sommerferien. Det er dagene der vg3 har eksamen og resten av elevene må ut av skolebygget. I all hovedsak blir disse dagene brukt til å kose seg med sosiale aktiviteter. To av disse dagene var de på Tangenkaia. 800 elever fra vg1 og vg2 var invitert, sammen med lærerne.

– Jeg synes det er helt fantastisk å være her. Det er veldig gøy å se på og bruke dette området, sier Heidi Marie Engelsåstrø, rådgiver ved Drammen videregående skole.

Elevene kom i fire puljer i løpet av disse to dagene. Det er koordinator for Tangenkaia Eiendom, Inger Grimm, som i samarbeid med skolen hadde laget opplegget for elevene. I Skur 1 fikk de informasjon om hva de skulle gjøre, og vite litt om historien til området. Ved Garasjen var det rigget til «marshmallow-mellow», der de kunne grille deilige marshmallows på primusen. Det var også lagt opp til at de kunne teste energikamp-aktiviteter og spille kubb. I tillegg kunne de skrive opp sine ønsker for ungdomsaktiviteter på Tangenkaia.

En annen post var på Skur 4, hvor de kunne slappe av og kose seg med gratis kanelboller.

Håper samarbeidet fortsetter
Tangenkaia ligger i nærområdet til Drammen vgs, og Heidi påpeker at det er fint at elevene får ta eierskap til en utviklingsprosess som vil være med å prege livene deres i mange år fremover. De som i dag er 16-17 år kan være blant dem som om noen år skal bo eller jobbe på Tangenkaia i fremtiden.

– Dette er positivt både for elevene, skolene og Tangenkaia, og det er et samarbeid vi håper at vil fortsette i årene fremover, sier Heidi.

Viktig å gjøre området kjent
Inger Grimm er kjempefornøyd med arrangementet, og synes det ble noen helt supre «Annerledesdager».

– Vi var jo ganske heldige med været, og i tillegg var det en helt tipp topp gjeng med hyggelige og positive elever og lærere som kom. De så ut til å kose seg riktig så mye på Tangenkaia, sier Inger.

– Hvorfor er det viktig å ha denne typen arrangementer på Tangenkaia?

– Det er viktig for oss å gjøre området kjent for drammenserne. De færreste hadde vært her før og mange fikk øynene opp for kvalitetene og mulighetene stedet har. Dette er et slags «ikke-sted» for folk, som vi ønsker at skal befeste seg som et sted man har lyst til å bruke og være med å utvikle, sier hun.

Inger ønsker, i likhet med skolen, at dette samarbeidet skal fortsette i årene fremover. De er allerede godt i gang med å lage planer for høsten, og det er stor sannsynlighet for at det blir «Annerledesdager» på Tangenkaia i 2025 også.

bottom of page