top of page

Elever snekret benker på Tangenkaia

7. jul. 2023

I juni stilte elever fra både Marienlyst skole og Drammen videregående skole opp for å gjøre noe hyggelig i nærmiljøet sitt.

Inger Grimm er koordinator på Tangenkaia, og det er hun som tok initiativ til å få på plass benkene utenfor Garasjen. Ideen om å snekre røffe sittemoduler kom tilfeldigvis da hun så utlysningen om Sløydmillionen til Bygger´n. Gjennom Sløydmillionen fikk de mye forskjellig utstyr og verktøy: Brekkjern, hammere, håndsager, stikksag, drill, skruer, sandpapir, arbeidshansker, målestokker, malekoster, maling, 40 paller, pallekarmer, byggematerialer. Den dagen elevene skulle snekre var det veldig varmt, så Bygger´n kom også med ispinner til elevene.

–Vi håper jo at det kan utvikle seg til å bli en trivelig møteplass for ulike nærmiljøaktiviteter og sammenkomster i årene fremover. Vi skal bygge stein på stein sammen med folka som bor her, sier Inger.

Hun tok kontakt med lærerne på Marienlyst skole og Drammen videregående skole for å høre om de ønsket å være med, noe de var veldig positive til. Begge skolene har ytret ønske om å få være med på lignende arrangementer fremover.

– Vi ønsker å koble på unge innbyggere for medvirkning i utviklingen av denne bydelen. De som noen år er voksne og forhåpentligvis skal flytte tilbake til Drammen etter endte studier, for å bo på Tangenkaia i Norges flotteste og hyggeligste bydel, nemlig Strømsø, sier Inger.

Snekret hjemme også
Noureddin Alsaghir avsluttet 10. klasse på Marienlyst skole før sommeren i år. Han er blant elevene som var med på å snekre benker på Tangenkaia i juni.

– Jeg synes det var veldig gøy å være med på. Det var veldig fint å bruke en skoledag på det, og gjøre noe annet enn å sitte på skolen, sier Noureddin.

Han fikk virkelig øynene opp for snekring da de hadde sløyd i kunst- og håndverkstimene på skolen, og snekrer gjerne hjemme når han har tid.

– Jeg har snekret et trehus og noen hyller hjemme, sier han.

Drømmen hans er å bli arkitekt, og kanskje deretter komme inn i bygg- og anleggsbransjen. For Noureddin fristet det til gjentakelse å bli med på en snekredag i nærmiljøet sitt.

Fin reklame for yrkesfag
Læreren til Noureddin og de sju andre elevene fra 10. klasse på Marienlyst skole, Linda Cecilie de Wilde, synes det var fint å ta med elevene til Tangenkaia denne dagen.

– Elevene synes det er gøy å gjøre litt alternative ting til å sitte i klasserommet. Samtidig er sløyd noe mange elever savner å gjøre mer av i kunst- og håndverkstimene, sier Linda Cecilie.

Det å fullføre et prosjekt fra start til slutt slik de gjorde på Tangenkaia, var et større prosjekt enn de normalt ville fått til i regi av skolen. Linda Cecilie er derfor glad for at Inger tok kontakt med dem.

– Det er mange elever som liker å lage ting. Det kom også noen fra Bygger´n for å snakke om hvordan det er å jobbe som snekker og fortalte at det er mangel på folk som jobber med dette faget. Det var en fin reklame for yrkesfag. Det er nok mange som tenker at de må ta studiespesialisering, men det er så mye annet der ute å velge mellom også, sier hun.

bottom of page