top of page

Reggae ved Ælva feirer 10 år på Skur 4

11. jun. 2024

Reggae ved Ælva, et av Norges lengstlevende reggaekonsept, feirer sitt 10-årsjubileum den 15. juni 2024.

Reggae ved Ælva, et av Norges lengstlevende reggaekonsept, feirer sitt 10-årsjubileum den 15. juni 2024. Arrangementene har vært en viktig plattform for reggaemusikk i byen og har tiltrukket både nasjonale og lokale artister gjennom årene.

En tiårig musikalsk reise
Reggae ved Ælva ble etablert av Asgeir Kabuba Kjeldstad og Joakim Throndsen, med mål om å promotere reggaemusikk og skape en arena for artister. Arrangementet startet på Union Scene, med Raggabalder som første booking. Raggabalder, soundsystemet dannet av Joddski og Jan Steigen fra Tungtvann, satte standarden for kvalitet og energi som har vært kjennetegnende for Reggae ved Ælva. Bortsett fra et av pandemiårene har Reggae ved Ælva hatt arrangementer hvert eneste år de siste 10 årene.

«Året vi måtte avlyse hadde vi booket en kenyansk reggaeartist. Det var litt nedtur, men ambisjonene fremover er å hente flere internasjonale artister,» sier Asgeir Kabuba Kjeldstad.

Gjennom årene har Reggae ved Ælva presentert kjente navn som Admiral P, Onkel P, og Ras Kinky fra Zambia, samt en rekke lokale artister fra blant annet G60. Reggae ved Ælva har også vært vertskap for de fleste av Norges beste «sound systems».

«Vi har vært heldige som har hatt så mange fantastiske artister på besøk,» sier Kjeldstad, og legger til:
«Det er inspirerende å se hvilken standing Drammen har fått i reggaemiljøet de siste ti årene.»

Historiske sammenfall
Feiringen av Reggae ved Ælvas 10-årsjubileum faller sammen med Drammens Bob Marley-dag. Dagen etter markerer nemlig 44-årsjubileet for Bob Marleys legendariske konsert i Drammenshallen. Dette gir årets feiring en ekstra historisk dimensjon, og vi gleder oss til å feire begge jubileumene med Drammen.

Bursdagsfeiring
Jubileumsarrangementet vil finne sted på Skur 4, kl. 20.00 den 15. juni. Et knippe av artistene og DJ’er som har gjestet Reggae ved Ælva de siste ti årene vil opptre, noe som sikrer en kveld fylt med høydepunkter og god musikk. Og som hør og bør på i et bursdagsselskap, så blir det servert kake.

Teamet bak Reggae ved Ælva
Mens Joakim Throndsen har vært opptatt med andre prosjekter de siste årene, har Asgeir Kabuba Kjeldstad fortsatt å drive arrangementet, nå sammen med Mehtap Yildiz som medarrangør. De har også et solid team av gode venner, inkludert medlemmer fra Austad Platesnurreri – et musikkollektiv bestående av tre selektører (Selecta Kabuba, Selektør Marius, og Selecta Awena) og tre artister (Godsun Soulmasta, Fred E, og Buru).

bottom of page